Cikkek listázása

Készülődés a XX. Ifjúsági Világtalálkozóra

Elindulunk, hogy más úton térjünk haza

Szerző: Kácser Anikó

Fotó: WJT gGmbH

Még huszonnyolc nap, huszonhét, huszonhat… – láthatjuk a kölni Ifjúsági Világtalálkozó honlapján a visszaszámlálót. A várakozás izgalma és öröme, a nagy út felelőssége már hónapok óta egyre fokozódik a találkozóra jelentkezőkben. Mert nagy út lesz ez, még ha nem is kell térben hatalmas távolságot megtenni, hogy Kölnbe érjünk.
„»Eljöttünk, hogy hódoljunk neki« (Mt 2,2): ez a következő ifjúsági találkozó témája – olvasható II. János Pál pápa találkozóra írt üzenetében. – Ez a mottó segít a különböző kontinensek fiataljainak abban, hogy lélekben végigjárják a napkeleti bölcsek útját, akiknek ereklyéit a tiszteletre méltó hagyomány szerint Kölnben őrzik, és abban is, hogy – miként a napkeleti bölcsek – találkozzanak minden nemzet Messiásával. (…) »Elindultak« (Mt 2,9), írja az evangélista, bátran léptek az útra, egy hosszú és nem könnyű utazás terheit vállalva. Nem tétováztak, mindent maguk mögött hagyva követték a napkeleten felkelni látott csillagot. A bölcsek nyomában járva ti, kedves fiatalok, szintén egy útra készültök, hogy a világ minden tájáról Kölnbe induljatok. Fontos hogy ne csak gyakorlatban készüljetek a találkozóra, hanem elsősorban lélekben, a hitnek és Isten Igéje hallgatásának légkörében.”

A minél praktikusabb ruhatár, az ezer nélkülözhetetlen apróság listájának összeállítása és az utazás előtt elvégzendő feladatok mellett néha nehéz a belső nyugalom, a „hallgatás légkörének” megtalálása. De a honlapon a hasznos tudnivalók mellett ott sorakoznak a MKPK Ifjúsági Bizottsága által összeállított lelki felkészítő csomagok is. És ahogy majd a találkozó többszázezres tömegében megtaláljuk a csend, az ima szigeteit, úgy az itthoni készülődés forgatagában is.

„1997-ben a párizsi Ifjúsági Világtalálkozón már részt vettem, akkor, az előtalálkozón ismerkedtem meg a Chemin Neuf Közösséggel, ami nagy változást hozott az életemben – emlékszik vissza Betti. – A mostani találkozóra már a közösséggel készülök, a közösségi hétvégéink is erről szóltak. Néhányan a szervezésben is részt veszünk, előbb kiutazunk – biztosan szükség lesz a segítő kezekre. És természetesen sok imával készülünk a találkozóra. Minden találkozásra felkészül az ember, és itt elsősorban – a többi fiatalban is – Jézussal szeretnénk találkozni. Hogy nyitottak legyünk erre, fel kell készítenünk magunkat.”

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>