Cikkek listázása

Názáret év Homokkomáromban

Növekedés Isten és az emberek előtt

Szerző: Mácsai Kornélia

A Nyolc Boldogság Közösség több mint tíz éve hirdette meg a Názáret évét olyan fiataloknak, akik szeretnének életükből egy vagy nyolc hónapot a közösséggel tölteni. Az idei év 2010. február 1-én indul a közösség homokkomáromi házában.

Igen, egy ilyen döntés meghozatala nem könnyű – sőt. Ha valaki külföldi kiküldetést kap, az örömmel veti bele magát az előkészületekbe, a körülötte lévők bíztatják, hogy mindez mennyire jó lesz, hiszen előrehalad a munkájában, a nyelvtanulásban és más kultúrák megismerésében. De nyolc hónap Istennel? Furcsának hangzik még a keresztény hívők számára is. Hiszen jön a rengeteg kérdés: mi lesz a munkáddal? A tanulmányaiddal? Mi lesz a karriereddel? És különben is – mire jó ez az egész?

Az Egyház újkori történelmében számos szerzetesrend és közösség jött létre a Szentlélek hívó szavára, amelyek különösképpen is igyekeznek megvalósítani azt, hogy a laikusok is közelebb kerülhessenek a közösségi élet által a szerzetesi életvitelhez. Ez a törekvés különösen fontos ma, amikor olyannyira nehéz egy-egy nyugodt, elmélyedésre lehetőséget adó pillanatot találni, vagy amikor a monoton mindennapok során elveszítjük az életet adó kapcsolatot Istennel. Ezek a közösségek megmutatnak egy-egy olyan utat, amely az ima, a munka, a tanulás és a kikapcsolódás helyes megélését tanítja meg azon tagjainak, akik a világban élnek. A Názáret év is egy ilyen lehetőség, amely minden 18 és 35 év közötti fiatal számára nyitott, aki szeretne egy évet eltölteni Istennel. „Közösségi életünkbe bekapcsolódva velünk együtt imádkozhatsz, dolgozhatsz és egy, a számodra kialakított képzésen vehetsz részt azért, hogy mind külsőleg, mind belsőleg támogatva lehetőséged legyen felismerni és megérteni Isten akaratát az életedben, és időt adva neki és magadnak, befogadhasd kegyelmét, mely formál és alakít” – olvasható a közösség honlapján. Az itt eltöltött idő során fel lehet készülni a szentségek – mint például a bérmálás vagy a házasság vételére is.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>