Cikkek listázása

Ismét imakonferencia Budapesten

„Boldogok a tisztaszívűek!”

Szerző: K. L.

Több mozgalom és csoport összefogásával április 17. és 19. között újra imakonferenciát rendeznek az ifjúság tisztaságra neveléséről. A rendezvényen papok, pedagógusok, katekéták, mozgalmak vezetői, szülők, ifjúsági vezetők találkoznak a nemes cél érdekében.
A tavalyi, első alkalommal megrendezett konferencia folytatásaként a szervezők célja a továbbgondolkodás és az imádság volt, kitartás az uralkodó közszellemmel szemben, az Istennek tetsző életre nevelés melletti elköteleződésben és a tisztaság értékének megvallásában. Az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI), Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke, Roska Péter atya és munkatársai ezúttal a szerelem és a test teológiája témáit választották. A konferencián felszólal többek között Bíró László püspök, Csókay András sebészprofesszor, Fogassy Judit SDSH szerzetesnővér.

Szó esik az Antióchia közösség „Tiszta szerelem-hétvégéjéről” s a szerelem témájáról az iskolai oktatásban. A résztvevők tanúságtételeket is meghallhatnak majd, többek között a dublini Pure in Heart mozgalomtól.

Ahogy a szervezők által közzétett meghívón olvasható, a konferencia védnökei: a Szűzanya, Szent Imre, Goretti Szent Mária. Tiszteletbeli védnökök pedig Bódi Mária Magdolna és Kaszap István vértanú. A konferencia helyszíne a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának épülete (Budapest VIII. ker., Práter u. 50/a).

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>