Cikkek listázása

Imaest a tiszta szerelemért a Szeged-Csanádi Egyházmegyében is

Szívünkbe írt tisztaság – az élet forrása

Szerző: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Sajtószolgálat

Idén ősszel második alkalommal szerveztek imaestet a tiszta szerelemért a Kárpát-medence összesen 13 városában: Budapesten, Debrecenben, Egerben, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Kókán, Munkácson, Marosvásárhelyen, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen és Sepsiszentgyörgyön. Az esemény az egyre szélesedő összefogás jele Egyházunkban és a Szeged-Csanádi Egyházmegyében is.

A kezdeményezés története a Boldogok a tiszta szívűek (Mt 5,8) Imakonferenciáig nyúlik vissza, melyet Roska Péter atya indítványa alapján tavaly először rendezett meg az Országos Lelkipásztori Intézet. Az esemény fővédnöke Bíró László családreferens püspök volt.

A rendkívüli légkörű találkozó a tisztán megélt férfi-nő párkapcsolatról szólt. Tanúságtételek és előadások támasztották alá az alapüzenetet: a szív tisztaságából fakad a szellem és a test tisztasága is. Az így megélt szerelem az igazán boldogító és életet adó. Azok a párok, akik a házasságukban élik meg a szexualitást (nem pedig előtte), azok valóban a Teremtő rendelése szerint cselekszenek. Ebből fakad, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és sokkal erősebb a közöttük levő szeretet köteléke, tartósabb a kapcsolatuk. Aki fiatalon nem ezt választotta, az előtt vigasztalásul nyitva áll a szentgyónással induló második tisztaság lehetősége, amely az újrakezdés reményét rejti. A konferencia előadói határozottan kiálltak az Istentől kapott nemi identitás természetes, rendezett megélése mellett, szemben a szexuális kilengéseket, a férfi és női szerepek végzetes összezavarását hirdető gender ideológiával.

Az idén is megrendezett imakonferencia óriási jelentősége abban áll, hogy a tisztán megélt szexualitásról, a tiszta szívről és lélekről szólt őszintén, nyíltan, de szeretettel a fiataloknak és azoknak a résztvevőknek, akik hivatásukból fakadóan fiatalokkal is foglalkoznak. Tavaly az áprilisi konferenciát követően szeptemberben a budapesti Egyetemi templomban tartottak először imaestet a tisztaságért, mely szentmisét, szentségimádást és tanúságtételeket foglalt magába. Ebben az évben több város, közöttük Szeged és Hódmezővásárhely is örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>