Cikkek listázása

Imatábor, 2008

Csillagtúra zsoltárral

Szerző: Horváth István Sándor

Fotó: Horváth István Sándor

Idén nyolcadik alkalommal került sor a zalaegerszegi szervezésű imatáborra a városi és a környékbeli települések hittanosai számára. Imatábor? Fiataloknak? Ez vicc? Már nyolcadszorra?! Mutass már egy valamirevaló fiatalt vagy gyereket, aki imatáborba akar nyáron menni!
Mutathatok. Nem egyet, hanem akár százharmincat. És ne légy zavarban, hogy elcsodálkoztál. Egy rosszcsont fiú a táborból hazatérve a következőt mondta szüleinek: „Az imatáborba jövőre is megyek!” Nem azt mondta, hogy túlélte valahogy, hanem, hogy jövőre is el akar menni. Interjúnkban Perényi Judit hitoktatót, az imatábor szervezőjét kérdeztük.
– Hogyan kezdődtek az imatáborok?

– 10 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy az imatábort megnézem magamnak! Nagykanizsán ekkor már pár éve szerveztek imatábort, ahová néhány zalaegerszegi keresztény család is elküldte a gyerekeit. A kapcsolatfelvétel nem okozott gondot, részben azért, mert kiderült, hogy ismerősek a szervezők, részben, mert nagy szeretettel fogadták az érdeklődésemet. A következő nyáron tehát én is ott voltam mint megfigyelő, és elvittem az éppen kilenc éves kislányomat is résztvevőnek. Begyűjtöttem minden dokumentumot, leírtam a szervezési feladatokat, heti rendet, napirendet, házirendet. A vágyat, hogy Zalaegerszegen is legyen imatábor, az Úr írta a szívembe. Így hát lett is. 2001-ben a pákai egyházközség fogadta ötven fős táborunkat, melyet Kálinger Roland akkori zalaegerszegi káplán atyával szerveztünk. Azóta évről évre egy Zalaegerszeghez közeli falusi iskola és a helyi templom ad helyet a tábornak. Illetve kettő, merthogy idén már két helyszínt kellett találni az idők során százharminc fősre duzzadt táborozó seregnek. A harmadik évtől kezdve Várhelyi Tamás atyával dolgoztunk együtt, aki zalaegerszegi káplánból időközben gellénházi, majd szentpéterfai plébános lett, de a változások ellenére a táborhoz hű maradt. S most Horváth István Sándor zalalövői plébános atya is társult a csapathoz, vállalva a másik helyszín lelki vezetését.

– Mi az, ami megérint az imatáborok során?

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>