Cikkek listázása

Peugeot 207

Egy szinttel feljebb

Szerző: Somogyi Kristóf

A nagyon népszerű 206-os szériát váltotta fel a 207-es, ami – ha a számozásból indulunk ki – akár egy szinttel magasabbra is hozhatja a kis Peugeot-t.

A 206-os igazi sikertörténet volt a Peugeot történetében. Kevés pénzzel rendelkező nyugdíjasok, pályakezdő fiatalok vagy épp gazdagabb szülők gyermekei vásárolták a legkisebb oroszlánost.

Aztán hamar meg is szabadultak tőle, mivel sok probléma volt a járművel, és olyan sokat azért nem adott. Az új 207-es formavilágát tekintve inkább a 307-estől kapott elemeket. A lámpatestek erősen a 307-est idézik, bár a karosszéria közel sem olyan robosztus, mint a 307-esé.

A belső a franciás igényesség jegyeit hordozza a kényelmes ülésekkel, finomabb műanyagokkal és szövetbetétekkel. Az autó családok szállítására alkalmatlan, arra azonban még éppen ideális, hogy a három kicsi gyerkőcöt elvigyük a hétvégi házhoz. A csomagtér 270 literes, ekkorát legutóbb az előző Swiftben láthattunk.

Kétféle motorral kapható a jármű, 1,6-os és 1,4-es gázolaj üzeművel és egy 1,4-es benzinessel. Az 1,4-es benzines nem túl erős és annyira nem is takarékos, a dízelek meg már pénztárcafogyasztóak.

Valójában engem nem sikerült meggyőznie a járműnek. Ezért a pénzért a konkurensek között találhatunk jobbat is, ha meg egy kicsit még ráköltünk, akkor jobb modellek is szóba jöhetnek az alsó-közép kategóriában.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>