Cikkek listázása

Nissan Qashqai

Tökéletes autó (?)

Szerző: Somogyi Kristóf

A minap egyik kedves hölgyismerősöm azt mondta, hogy neki kell egy Nissan Qashqai. Ha egy ifjú hölgy ilyet mond, akkor az az autó tud valamit, gondoltam és azonnal utánanéztem az autónak.

Első ránézésre mindenki terepjárónak véli, mivel a kasztni magasabban helyezkedik el, mint egy átlagos személyautóé. Nem hivalkodó, nem vagyonmutogató, egyszerűen vagány – és elegáns. Nagy, kerek lámpatestek elől, hátul pedig egy kis volkswagenes beütés, például a tolatólámpa elhelyezkedésében. Mégis: ami leginkább tetszik a Qashqai külsejében, ez a kicsit terepjárós jelleg, illetve az az egyszerű elegancia is, amivel kevés autó dicsekedhet. Hiába van az Opel Signummal vagy a Ford Mondeóval egy árkategóriában, ezek mégsem tudják ugyanazt nyújtani, mint cikkünk főszereplője.

A belsővel kapcsolatban hadd idézzem a gyárat: „A Qashqai bebizonyítja, hogy a belső tér lehet egyszerre magával ragadó és megnyugtató”. Ha az ember kicsit többet gyűjt rá, hatalmas tetőablakot, bőrkormányt, négykerékhajtást is kap a járműhöz. De ha a legolcsóbb változatot kérjük, akkor is megkapjuk – többek között – a következőket: manuális légkondi pollenszűrővel, 8 légzsák, 4 hangszórós CD-s rádió, hűthető kesztyűtartó. A 400 literes csomagtér is megfelelő, a hátsó középső ülés azonban olyan kemény, hogy senki nem bírná öt percnél tovább rajta.

A motorpaletta nem túl széles, de ideális az autóhoz. A legkisebb benzines 1,6-os 4 hengeres 115 LE-s, a legerősebb 2,0 140 LE-s, illetve 1,5 dCi 106 LE-s, 2,0 dCi 150 LE-s. A kétliteres motorok kérhetők összkerékhajtással is.

Mindent egybevetve: az autó tökéletes. Nem magas a vételár, ugyanakkor a minőség elsőosztályú. Nagyon a szívemhez nőtt ez a jármű – valahogy úgy, mint ifjú hölgyismerősömnek...

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>