Cikkek listázása

Nemzetközi Biblikus Konferencia Szegeden

A Biblia szíve

Szerző: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Sajtószolgálat

Idén huszadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát. Az augusztus 31. és szeptember 2. között zajló tudományos eszmecsere a zsoltárok, himnuszok, imádságok téma köré szerveződik. A rendezvény fővédnökei: dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke,
dr. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Egyházmegye érseke és dr. Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora. A helyszín – mint eddig is – a Szegedi Hittudományi Főiskola Díszterme. (Jelentkezési lap és további információ: www.szeged-csanad.egyhazmegye.hu.)
A konferencia előestéjén, augusztus 31-én Kiss-Rigó László megyés püspök celebrál szentmisét, ezt követően Robert Christian Bachmann svájci zeneszerző és karmester koncertjét hallgathatják meg a résztvevők.

A tudományos tanácskozással párhuzamosan szeptember 1-jén (19 órakor) a Móra Ferenc Múzeumban a Biblia művészeti hatástörténetéből nyílik kiállítás.

Az idei biblikus konferencia hátterét nemcsak az elmúlt két évtized sikeres tudományos tanácskozásai, illetve az egyre szélesedő nemzetközi ismertség és elismertség adja, nem is csupán az idén meghirdetett Biblia Éve. A 2008. évi kutatások azt mutatják, hogy Kelet-Közép Európában az emberek nyolcvan százaléka istenhívő, és hetvenkét százaléka tagja valamely nagy történelmi egyháznak. De nagy eltérések mutatkoznak a hívek értékválasztása, valamint a tekintetben, hogy az Egyház mekkora tekintélyt képvisel számukra; mennyiben fogadják el a hívek Egyházuk tanításait saját életvezetésükre nézve, a mindennapi életüket érintő kérdésekben.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>