Cikkek listázása

1500-an várnak a budapestiek vendégszeretetére

Városmisszió szeretettel

Szerző: Madocsai Bea

Ebben az évben az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szokásos pünkösdi rendezvényén, a Karizmák Ünnepén a plébániáké, a plébániai közösségeké volt a főszerep. A szeptemberi Városmissziónak csak az egyik része az a nemzetközi kongresszus, amely délelőttönként és kora délután a bazilikában és néhány közeli helyszínen zajlik majd többségében külföldi résztvevőkkel. Ami azonban még ennél is nagyobb jelentőségű a budapestiek számára, az a köztereken, a kulturális intézményekben és legfőképpen a templomokban és azok környékén folyó evangelizáció lesz. Hogy milyen eszközökkel, arról adtak egymásnak ízelítőt a máriaremetei templomkertben a plébániák lelkes missziós csapatai.

A Városmisszió legkézzelfoghatóbb gyümölcseként Bécsben, Párizsban, Lisszabonban és Brüsszelben is tudatosult a templomba járó hívőkben, hogy az örömhír továbbadása minden megkeresztelt ember küldetése. A közös cselekvésre, tervezésre, összefogásra máris szükség van. A négy korábbi városmissziós helyszínhez hasonlóan a kongresszusra jelentkező külföldi vagy vidéki vendégek Budapesten is családoknál, közösségeknél fognak majd megszállni. Várhatóan 1500 szálláshelyre lesz szükség fővárosunkban. A vendéglátás szeptember 16-án délutántól 23-án reggelig tart. Ez alatt az idő alatt a vendégeknek csak reggelit kell adni, olyat, ami megfelel a befogadók szokásainak, nem szükséges erejükön felül költekezniük.

A taizéi találkozók kapcsán már tapasztalható volt a budapestiek vendégszeretete és nagylelkűsége. Mivel ezúttal más az érkezők életkora, ezért szükséges a vendégek számára a külön szoba, az ágy, az ágynemű és a fürdőszoba-használat.

Bittsánszky Jánosné, a szállásszervezés felelőse elsősorban a plébániákon keresztül kopogtat a segíteni kész fővárosiak ajtaján ezzel a felhívással:

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>