Cikkek listázása

Erősítsük meg családunk egységét!

Hogyan használjuk a családi Szentírást?

Szerző: Tarjányi Béla

1. Minden családban legyen családi Szentírás a házasságkötés pillanatától, és mindenkinek legyen saját Szentírása is! A családi Szentírásnak legyen állandó helye jól látható, kiemelt helyen a lakásban!

Feszület 

2. A családi Szentírást is, saját Szentírásunkat is áldassuk meg a templomban! Tudatosítsuk magunkban és gyermekeinkben, hogy ez a könyv Isten Szava, szent könyv!

3. A házasságkötéskor határozzuk el, hogy minden nagyobb ünnepen (karácsony, húsvét, pünkösd, Szentírás vasárnapja, házasságkötési évforduló), az ünnepnapok meghatározott időpontjában (például este, az ünnepi vacsora előtt) felolvasunk egy részt a Szentírásból. Utána maradjunk kicsit csöndben, beszélgessünk róla röviden és mondjunk el közösen egy imát (az egész 10-15 perc)!

4. Válasszuk ki a hét egy napját és óráját, amikor közösen olvasunk a Szentírásból (váltakozva felolvassuk, beszélünk róla, imádkozunk)! Ragaszkodjunk ehhez következetesen, ha egyszer elmarad, az első lehetséges napon pótoljuk! A gyermekek születése után olyan időben végezzük ezt, amikor ők is ott lehetnek velünk!

A teljes cikk >>>

Rovat további cikkei:

Kapcsolódó cikkeink:

A Szentírás - Jézus jelenléte a családban

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>