Cikkek listázása

A Chemin Neuf Közösség a Városmisszióért

Utcai programoktól „falakon belüli”, lelki programokig

Szerző: b.z.

A misszió mindig kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megtapasztaljuk Egyházunk gazdagságát. A közösségek karizmái kiegészítik egymást, így a közös munka színesebbé teszi a programokat. A budapesti Városmisszió keretében a Chemin Neuf Közösség a jezsuitákkal és a Communione e Liberazione Közösséggel együtt szervezi egész hetes programjait.
Sokrétű, minél szélesebb körnek szóló programokkal várjuk az érdeklődőket szeptember 16. és 22. között. Kintről befelé haladva, tehát az utcai, könnyedebb, szórakoztatóbb programoktól a „falakon belüli”, elméleti, kulturális, lelki programokig terjed a skála. Utcai programjaink elsősorban a Lőrincz pap téren és a Mikszáth Kálmán téren zajlanak. Itt főképp gyerekprogramok (sok játékkal, vetélkedővel, bibliai történetekkel), sokszínű utcai zenélések, valamint kisebb performance-ok – tánc, pantomim, kiselőadások – kapnak majd helyet. A hét két estéjére pedig utcabált szervezünk.

A kulturális programok között lesz néhány színjáték, amit amatőr színészek, fiatalok adnak majd elő. A teljesség igénye nélkül néhány előadás: a Huron misszió, ami a 17. századi Kanadában működő jezsuitákról szól, Paul Claudel színjátéka Jean d’Arc-ról, illetve a Mese az erdő állatairól, ami tulajdonképpen az enneagrammról, a kilenc személyiségtípusról szól.

Az előadások kategóriájában különféle sorozatok lesznek, mint például a Jezsuiták titkai előadássorozat; Kiss Ulrich atya sorozata, a Partnerek vagy vetélytársak; Nemeshegyi Péter atya sorozata Fedezzük fel az igazi Jézust címmel; vagy esténként az úgy nevezett Café Loyolában rendezett vitafórum is, ami az élet fontosabb kérdéseiről szól. A Café Loyola egyébként egész nap várja a kellemes hangulatra, megpihenni, feltöltődni, beszélgetni vágyókat.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>