Cikkek listázása

A Fokoláre Mozgalom és a Városmisszió

Szeretet-dobókocka

Szerző: Reskovits Ágnes

A lisszaboni és a brüsszeli Városmisszión a magyar delegáció tagjaiként vehettünk részt. Megfiatalodott Egyházat és várost láthattunk, melynek titka talán az volt, hogy az Egyház vezetői, a plébániák, az egyházi szervezetek, a mozgalmak és a közösségek egyaránt megpróbáltak szembenézni városaink fájdalmaival, átölelni a nehézségeket, és így mindez ugródeszkává vált a város megújulásának, feltámadásának útján.
Most örömmel készülünk a budapesti eseményekre.

Az előmisszión bemutattuk az arra járóknak a szeretet-dobókockát, melynek oldalain a szeretet gyakorlásának egy-egy módja szerepel: mindenkit szeretek, elsőként szeretek stb. Ez emlékezteti a legkisebbeket – de sokszor a nagyokat is – a nap folyamán Jézusra, irányt ad tetteiknek, hogy a szeretet mindig elsőbbséget élvezzen. Januártól pedig havonta rendezünk beszélgetést családok részére A szeretet művészete a családban címmel, hogy a Városmisszió önmagunk evangelizálásával kezdődjön.

A szeptemberi Városmisszió alkalmával rendezett nemzetközi kongresszus keretében hat workshopot, interaktív előadást rendezünk:

A sport mint az evangelizáció eszköze a Fokoláre Mozgalom tapasztalatában: a játék, a sport minden kultúrában jelen van. Nyelvezete (szabálya) egyetemes. Egyaránt fejleszti a testet és a lelket. Egyszerre egyéni és közösségi. Ezért különösen alkalmas arra, hogy a béke, az egység és az egyetemes testvériség evangéliumi értékeit közvetítse. Kiváló eszköz különösen a fiatalok számára, hogy párbeszédet folytassanak kortársaikkal.

A „szeretet-dobókocka” a pedagógiában, a családban és a hitoktatásban: a Fokoláre Mozgalom megpróbálja átadni a gyerekek evangelizációjában szerzett tapasztalatát.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>