Cikkek listázása

Keresztény akadémia érseki gondolatébresztővel

Mi a katolikus ember szerepe a mai magyar társadalomban?

Szerző: Porta Sajtószolgálat

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg a kecskeméti Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja és a Szent Miklós Templomigazgatóság legújabb egyházi konferenciasorozatának nyitóprogramját a Kodály Zenepedagógiai Intézet dísztermében. Az első – gondolatébresztőnek is szánt – beszélgetés azt vizsgálta, hogy mi a katolikus ember szerepe a mai magyar társadalomban, illetve melyek az Egyház lehetőségei, esetleg feladatai a közélet területén.
Bevezetőjében dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke hangsúlyozta, hogy a Katolikus Egyház elsődleges feladata transzcendens küldetésének teljesítése, de természetesen nem lehet közömbös a világban, illetve a szűkebb környezetünkben történő közéleti eseményekkel szemben sem.

A keresztényeknek Jézus tanítását követve szent kötelessége, hogy jó szándékú embertársaik problémáival közösséget vállaljanak, még ha azok esetleg ateisták is. A klérus tagjai természetesen nem vesznek részt az aktív közéletben, bár ha a szükség úgy kívánja – például kistelepüléseken – ebben a tekintetben is előfordulhatnak kivitelek.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>