Cikkek listázása

Mit jelent ajándékos örömöt szerezni?

Megosztani másokkal szívünk melegét

Szerző: Katona Marianna

Fotó: Katona Marianna, Vida Márta

Ahányan csak élünk a földön, annyifélék vagyunk: kicsik, nagyok, fiatalok, idősek, nők, férfiak. Sokféle virág Isten virágoskertjében. S ebből a sokféleségből adódik, hogy valamennyi­en mást és mást tartunk értékes ajándéknak életünkben. De ha a mindenható Atyára emeljük tekintetünket, aki nagyon jól tudja, mit jelent ajándékot adni, hiszen a legértékesebbet: Fiát adta nekünk, akkor rádöbbenünk majd, hogy valamennyien az ő ajándékai vagyunk. Önmagunk és egymás számára is, ahogyan a most megszólaltatott topolyai testvéreink is, akik szívük melegét osztották meg velünk, mikor arról beszéltek, mit jelent számukra másoknak ajándékos örömöt szerezni, s nekik vajon milyen ajándék jelentett eddigi életükben ilyen emlékezetes boldogságot.
Faragó Emma (7 éves): Mi karácsonykor úgy ajándékoztuk meg a mamáékat és anyut, hogy Anitával, Vicuval és Zitával, a testvéreimmel készítettünk egy kis ünnepséget, verseket mondtunk, énekeltünk és ajándékot is adtunk. Az volt az ajándék, hogy mindenki rajzolt valami szépet, és becsomagoltuk. Anyuék nagyon örültek neki.

*

Lakatos Anita (7 éves): Én is meg szoktam karácsonykor ajándékozni anyukámat. Az elmúlt évben papírból kivágtam egy kis karácsonyfát, feldíszítettem, becsomagoltam és úgy adtam neki oda. Ő nagyon megörült, és ettől én is még jobban örültem.

*

Tanka Dávid (7 éves): Egyszer gyurmámból csináltam anyukámnak egy kis vázát. Amikor hazajött, odaadtam neki, és ő nagyon megörült.

*

Kovács Richárd (7 éves): Tavaly, mikor még kicsi voltam, a kis öcsémmel együtt készítettünk anyuéknak egy meglepetést. Egy nagy papírra ketten lerajzoltuk, ami nekünk a legjobban tetszik. A tájat, ahol lakunk, a virágokat, a lepkéket. Anyuék nagyon boldogok voltak, hogy ilyen ügyesek vagyunk, és ettől mi is boldogok lettünk.

*

Bedleg Evelin (7 éves): Én nemcsak rajzot szoktam ajándékozni anyunak és apunak, hanem helyettük megcsinálok valamit, például megterítem és feldíszítem az asztalt, azzal lepem meg őket. Így anyukáméknak kevesebb munkájuk lesz, és ezért többet tudnak majd pihenni.

*

Cservenák Ilona (tanítónő): Immár 39 éve tanítok a topolyai Csáki Lajos Általános Iskolában. Két leánygyermek édesanyja vagyok. Úgy érzem, a legnagyobb ajándékot Istentől kaptam, hogy ilyen csodálatos gyermekekkel ajándékozott meg, és mindig adott annyi erőt, hogy őket szeretettel felnevelhessem. Életem legboldogabb pillanata az volt, mikor Ildi lányom, aki igencsak későn született, lediplomált, elhelyezkedett. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy ehhez hozzásegített. Ő adott lelkierőt, hogy egyedül végig tudjam vezetni őket ezen az úton. A nagyobbik lányom most magisztrált, hamarosan doktorálni fog. Ha erre gondolok, úgy érzem, ez a legnagyobb dolog, a legfontosabb ajándék, amit az életben kaptam, és ezt soha nem tudom meghálálni a Jóistennek. Habár a férjemben csalódnom kellett, a lányaim miatt nem hagyhattam el magam, hiszen nekik szükségük volt rám, a kitartásomra, a biztatásomra, a szeretetemre. Úgy érzem, sikertelen házasságomért Isten a gyermekeimben kárpótolt, akik – hála neki – emberként is és szakemberként is megállják helyüket az életben.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>