Cikkek listázása

A Gável Testvérek karácsonyi CD-je

A csodáról és az angyalról

Szerző: Körössy László

Gável Andrással, az együttes vezetőjével éppen azután beszélgettünk, hogy az utolsó énekpróbát tartotta a váci Karolina Katolikus Általános Iskola gyerekkórusának, készülve az új CD-felvételre. A Szüless meg bennem című korongon nyolc saját szerzemény hallható, valamint egy bónuszblokk karácsonyi dalokkal, természetesen a jól ismert Gável Testvérek-féle hangszerelésben. A karácsonyra megjelenő CD-n szereplő – Eljön az ország című – gyerekdal keletkezéséről így vall az alkotó:

– Úgy gondoltuk, hogy a gyerekek ezúttal ne egy tipikus gyerekdalt énekeljenek el, hanem valami felnőtteknek szólót, olyan érzéseket, gondolatokat közvetítve, ami éppen a gyermekség révén hiteles. Arról énekelnek a kicsik, hogy nekünk, felnőtteknek milyen emberré is kellene válnunk. Új emberré, a bibliai megtért emberré, aki csak gyermekszívvel élhet igaz életet. Ha olyanok leszünk, mint a gyermekek, akkor közénk jön Isten országa – éneklik –, és megvalósul már itt a földön.”

A karácsonyeste suttogó hangvételével

Az új CD nyolc szerzeménye mindeddig nem jelent meg stúdióalbumon, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki számára ismeretlenek. Van két olyan dal, ami a legutóbbi Jézus győztél című Gável Testvérek-CD-n is hallható, de koncertfelvételen.

– A címadó dalt, a Szüless meg bennem címűt nyolc évvel ezelőtt írtuk a testvéremmel – meséli András. Felelevenítettük, átgondoltuk, és ezúttal kicsit más, latinosabb stílusú dalt alkottunk, tele boldogsággal, várakozással, a karácsonyeste suttogó hangvételével. Más dalok azonban egészen új, friss szerzemények a lemezen, többek közt a jövő szeptemberben sorra kerülő budapesti városmisszióra irt nótánk, az Ébredj város. Ez a dal talán a legjobb pillanatban, a hívő és a nem hívő, jó szándékú emberek számára is legfogékonyabb időszakban kerül a nagyközönség elé. Mert már most érdemes ráhangolódnunk arra, hogy jövő szeptemberben a hazai kereszténység jelentős eseményének részesei lehetünk.

A városmisszió nem kis dolog az életünkben, alkalom arra, hogy kitárjuk a szívünket és a házunk ajtaját, alkalmas idő arra, hogy megnyíljunk az emberek felé, tanúságot téve Jézusról. Talán a dalunk is hozzájárul ahhoz, hogy felébredjen bennük a vágy a tanúságtételre, a misszióra, és újra átéljük az örömöt, hogy jó kereszténynek lenni. Valamint az is, hogy csak úgy lehetünk Krisztus igaz tanúi, ha gyakoroljuk az irgalmasság tetteit, ha odafigyelünk a hozzánk közelálló emberekre, akár a meghallgatás által is. Ha ehhez hozzásegít ez a dal, akkor megérte.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>