Cikkek listázása

Megnyílt a Wojtyla Barátság Központ

Szent Anna asztalánál

Szerző: Sipiczki Sándor

A nemes célokért való összefogás szép példájaként a napokban ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit és kezdte meg áldásos tevékenységét Kecskeméten a helyi Szent Miklós-templom hívő közössége, a Ferences Harmadrend Kecskeméti Imaköre és a Szent Anna Porta Kht. kezdeményezésére létrehozott Wojtyla Barátság Központ.
A Wojtyla Barátság Központ Egressy utcai épületében később a szociális szolgáltatások széles palettáját kívánják működtetni. Egyelőre – a nyitás napjától – a rászorulók napi egyszeri étkeztetését kezdték meg. Az épületet a város önkormányzata bocsátotta az üzemeltetők rendelkezésére.

Az ünnepélyes megnyitón Ferentzi Attila, a Porta intézményvezetője elmondta, hogy az új közkonyha működésének első napjától kezdve cselekvőn is kifejezi alapításának lényegét, tartalmát: segíts a rászorulókon, adj befogadó meleget, tápláló ételt, jó szót, tartós támogatást az elesett, megfelelő jövedelem és biztos háttér nélküli, létminimum alatt élőknek. Azoknak a szemérmes, csendes, de már a szegénység terheit hordó embereknek, akik a megyeszékhely népességében jelentős részt képviselnek, de magukról gondoskodni, érdekeiket képviselni nem tudják segítség nélkül.

Az intézményben hamarosan különböző foglalkozásokkal is segítik majd a betérőket. A tervek szerint orvosi vizsgálatok, ismeretterjesztő előadások, közművelődési programok fognak hozzájárulni a hátrányos helyzetűek testi és lelki épüléséhez. Az üzemeltetők kiemelt hangsúlyt kívánnak fektetni a drogprevencióra, a szenvedélybetegek segítésére, gyógyítására, rehabilitációjára, munkához segítésére. Családtervezési és lelki tanácsadás is lesz. Itt kap helyet a Hírösvárosi Cigány Misszió (CIMISZ) is.

– A Wojtyla Barátság Központ tevékenysége nem törvényekre vagy filozófiákra épül. Igazi alapja a Bibliában fogalmazódik meg: „Jobb adni, mint kapni” – tette hozzá Pásztor Jolán a Szent Anna Porta Kht. Ügyvezetője.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>