Cikkek listázása

Kevés pénzért jó autót: középkategória

Škoda Superb

Szerző: Somogyi Kristóf

A Škoda 1991 óta VW színekben működik, s ez a cseh márka számára hatalmas arculatváltást jelentett, olyannyira, hogy a középkategóriában a Škoda Superb viszi a pálmát. A Passat megnyújtott lemezére helyezték az így 2,8 méter hosszú járművet – a méretével tehát nem lehet gondunk. A külsőt tekintve viszont az egy oktávval lejjebb szereplő típus (az Octavia) szebb. A Superb vonalai a szolid megjelenést hangsúlyozzák, de a finom kidolgozás elegáns benyomást kelt. A nagyobb lámpatestek komolyságot, sőt szinte luxust sugallnak. A csomagtér 462 literes, ami előtt le a kalappal!

A belső tér ugyancsak luxusérzetet akar kelteni. Rengeteg hasznos tárolórekesz és szerkezet található benne, így például a belsőkilincs-világítás vagy a síléctartó box. Négy vagy akár öt fő is elfér a négykerekűben. Az anyagok minősége elsőosztályú, akár egy olcsóbb BMW-ben is megállnák a helyüket. A kormány forgatása, a váltó kapcsolása olyan, mintha egy több tízmilliós járműben végeznénk.

Hatfajta motorral kapható a Superb: 1,8 Turbo-150LE, 2,0-115LE, 2,8-193LE, 1,9PD TDi-100LE, 1,9PD TDi-130LE, 2,5TDi-163LE. Ezek fogyasztása 5 litertől 10 literig terjed, ami egész alacsonynak mondható.

A középkategória győztese tehát mindenképp megérdemli a címét, ugyanis dinamikus, olcsó, megbízható autó. Ha nem hiszi, kérdezze meg azt a sok tízezer németet, aki megvásárolta. Mert ha valaki nem vesz gyenge autót, hát ők biztosan nem.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>