Cikkek listázása

Adventi kalendárium

Szerző: Kovács Violetta

„Ha Krisztus százszor születne Betlehemben, elvesznél, hogyha nem jönne el a szívedben” – idézzük gyakran Angelus Silesius karácsonyi figyelmeztetését. Ahhoz, hogy a szeretet ünnepét méltó lélekkel köszöntsük, már advent első napjaitól készítenünk kell szívünket, otthonunkat a szenteste találkozására.

Ebben segíthet az adventi kalendárium. Huszonnégy lépés, megannyi közös esti imádság az adventi koszorú körül, melynek során kibontjuk a gondosan előre becsomagolt zsákot, és benne szentírási idézetet, imádságot, apró ajándékot, báránykákat, angyalokat, karácsonyfadíszt találunk. Gyermekeink eközben nemcsak az imádság, hanem a megajándékozás örömét is elsajátíthatják. Az adventi koszorú és a falon függő kalendárium jelzik, hogy Valaki hamarosan megérkezik. 

Hozzávalók:

– 55×72 cm lenvászon alaplap,

– 55 cm-es farúd,

– 55×140 cm vászon vagy könnyű kartonanyag,

– 60×2 cm lenvászon,

– 8 méter × 1 cm színes szalag,

– színes kartonpapír,

– tű, cérna, textilragasztó. 

A 60×2 cm lenvásznat öt darab 12×2 cm-es csíkra vágjuk, és a nagy lenvászon alaplap 55 cm-es oldalához varrjuk 11 cm-enként mindkét végétől indulva. A hurkokba belefűzzük a pálcikát, amit a falhoz erősítünk. Öt sorba huszonöt pici zsák fér. Az egyiknek a helyére színes kartonból egy betlehemi csillagot vágunk ki, és ragasztunk vagy varrunk oda. A zsákok elkészítéséhez az 55×140 cm-es anyagból vágjunk 24 darab 10×24 cm-es csíkot, amit majd visszahajtunk és összevarrunk. Ezt megelőzően azonban fontos, hogy ráhímezzük vagy textilfestékkel ráírjuk a megfelelő számot. Majd a 8 méteres szalagból huszonnégy 33 cm-es darabot vágunk. A szalagokat öt sorban az alaplaphoz varrjuk, és ezekkel kötjük be a zsákok száját, és rögzítjük oda őket. Miután a zsákot kibontottuk és levettük, a pántlikákra újra masnit kötünk.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>