Cikkek listázása

Éjszakai sport a Váci Püspökség drog- és bűnmegelőző programjában

Pingpong péntek éjjel

2004 márciusában dr. Beer Miklós püspök úr kezdeményezésére Vác városában megszületett az Éjszakai Sportolás mozgalom. Az egyház tulajdonában levő Szeminárium tornaterme és folyosói pingpongasztalokkal teltek meg, és megindult a program meghirdetése a városban plakátok és templomi hirdetések által. Nemcsak gyerekeket kerestünk, hanem önkéntes segítőket is. Mindkettőből bőségesen jelentkeztek. Így indult el a váci Éjszakai Sportolás egy évvel ezelőtt, 2004. március 19-én. Egy éve ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk minden péntek este 20 órától hajnali 4-ig. A tornatermében teremfoci, kosárlabda, röplabda, a többi helyiségben: pingpong, csocsó, darts, biliárd, tollaslabda, teke, a konditeremben 10 kondigép várja a fiatalokat. A büfében: ingyen kaphatnak a gyerekek teát, szódát, zsíros- és lekváros kenyeret.

Már az első alkalommal 70 fiatal látogatta meg rendezvényünket, és 10 önkéntes jelentkezett rendezőnek. Ez az érdeklődés azt jelzi, hogy az ötlet nagyon is jó, a fiatalok szívesen sportolnak szabadidejükben, akár éjszaka is. A felnőttek örömmel jelentkeznek térítés nélküli önkéntes rendezői munkára, mert ők maguk is tapasztalják azt, hogy mennyire kiszolgáltatottak a fiatalok a hétvégi éjszakában. Értelmes és jó programnak tartják az éjsportot. A fiatalok kezdeti érdeklődése azóta sem hagyott alább. Minden pénteken legalább 60–130 fiatal jelenik meg az éjsporton, a rekord 180 fő volt. Igazából reklámozni sem kell az éjsportot, mert a fiatalok hozzák magukkal az ismerőseiket, barátaikat.

A létszám növekedése a sportolási helyek bővítésére sarkallt bennünket, így az épület alatti nagy pincetermeket átalakítottuk, tataroztuk. Többször előfordult az is, hogy a székesegyház előtti téren is folyt a sportolás, a járdákra is ki kellett helyezni pingpongasztalokat. A program egyik vonzereje az ingyenessége. Nagy örömünkre egész családok is megjelennek szép számmal, az apuka vagy mindkét szülő elhozza gyermekeit sportolni, felügyelve, vigyázva rájuk.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>