Cikkek listázása

A siker útján a Magyar Katolikus Rádió

Amire már hivatkoznak is...

Szerző: Pallós Tamás

A Magyar Katolikus Rádió és az Antenna Hungária között született megállapodás értelmében április 1-jétől a szolnoki mellett két új adóállomás, a balatonszabadi-sóstói és a lakihegyi is teljes üzemben fogja sugározni a rádió műsorát, amely immár az ország nagy részén fogható lesz jó minőségben, így Budapesten és Nyugat-Magyarországon is.A 2004 pünkösdjén indult katolikus adó elmúlt hónapjairól, „próbaidőszakáról”, jelenéről és jövőjéről kérdeztük a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesét és az egyes részterületek vezető szerkesztőit.
Juhász Judit vezérigazgató-helyettes: 

– Az új adóállomások bekapcsolásának időpontját szeretnénk néhány nappal előrehozni, hogy március 27-én, húsvétvasárnap már az új körülmények adta lehetőségekkel, jó minőségben szólalhassanak meg műsoraink. Adásidőnk az eddigi 20-ról 24 órásra bővül. Az ország határszéli városaiban még így sem lesz olyan minőségű a vétel, mintha a nyugati URH-frekvencián szólna az adás, ezért dolgozunk kiegészítő sugárzási módok bekapcsolásán is. Ez irányban fontos lépés volt az UPC Magyarország Kft.-vel kötött szerződésünk, de már a Matáv-val is folytattunk tárgyalásokat. Olyan lefedettségre törekszünk, amely által a határon túl is hallgathatók lesznek a műsoraink.

Az elmúlt esztendő kísérleti év volt – idézi fel a kezdeteket Juhász Judit. – A nulláról indultunk, csupán a már négy éve sikeresen működő Egri Katolikus Rádiót tekinthettük mintának. A Délibáb utcai felújított és kifejezetten a rádiózás céljaira átalakított épületben a „fizikai feltételek” megteremtése után kezdtük el a rádió szellemi felépítését. Működésünkhöz úgynevezett „közműsor-szolgáltató jellegű” engedélyt kaptunk. Kínálatunkkal elsősorban az „átlagos”, ugyanakkor minőséget kívánó hallgatók igényeinek szeretnénk megfelelni. A vallási tartalom azonban jelzi, hogy a rádió elsősorban az egyház evangelizáló küldetését szeretné elősegíteni, támogatni a maga eszközeivel.

Örömmel tölt el, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elfogadta a beszámolónkat, ezzel is elismerve eddigi tevékenységünket. Nemcsak a meghatározott törvényi és anyagi kereteket tudtuk tartani, a műsorok minősége, szellemisége, fölépítése és tartalma is elnyerte az egyház vezetőinek tetszését.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>