Cikkek listázása

A Fokoláre Mozgalom szegedi beszámolója

Mi is készülünk a nemzetközi családfesztiválra

Szerző: Erhardt Krisztina

Gyorsan változó világunknak sokszor szenvedő alanya a család, amely olyan nehézségekkel küzd, melyeket maga nem tud megoldani, és ezért segítségre szorul. 

Az is látszik, hogy a jól működő család igen fontos erőforrás az egész társadalom számára, számos, eddig kihasználatlan lehetőséget rejt magában, és pozitív módon tudja befolyásolni környezetét. Ezért az egész társadalom érdeke, hogy összefogjon védelme és fejlesztése érdekében. Közös gondolkodásra, előrelátó kreativitásra van szükség, hogy ez az intézmény meg tudjon felelni korunk kihívásainak és ki tudja bontakoztatni azt a benne rejlő pozitívumot, amit eddig talán fel sem fedeztünk eléggé.

Fórumokat, kerekasztal-beszélgetéseket indítottunk, amelyeken közösen gondolkodunk, mivel lehetünk segítségére a család világának. Meghívtunk rokonokat, barátokat, munkatársakat, szomszédokat, ismerősöket. Kerekasztalaink száma országosan megközelíti a százat. Szeged-Csanád Egyházmegyében is 20 kör alakult különböző helyeken. Felvettük a kapcsolatot családokkal Eleken, Pitvaroson, Makón, Hódmezővásárhelyen, Szarvason, Szentesen, Szegváron, Csongrádon, Szegeden. Nemcsak beszélgetni akarunk, hanem közösen cselekedni, tapasztalatainkat megosztani, eltérő nézeteinket közelíteni egymáshoz, részt venni egymás életében. Reméljük, hogy ez az összefogás társadalmi szinten is megoldásokat fog hozni. Ezt az is megalapozza, hogy nemcsak keresztény körökben indult meg a párbeszéd, hanem például az önkormányzati családsegítő intézmények munkatársai is bekapcsolódtak ebbe a munkába.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>