Cikkek listázása

Hogy egymásra találjunk az egyházban

Szerző: Posgay András százados

Sokaknak talán új csengésű a Katolikus Tábori Püspökség elnevezés, hiszen a „civil” plébániák és keresztény közösségek nem igazán találkozhattak velünk annak ellenére, hogy valójában bennük élünk. Jómagam is gyakorló hívő vagyok, és sokan meglepődnek, amikor uniformisban látnak. Szeretném tehát röviden bemutatni, mit is teszünk azért, hogy katonáink és civil testvéreink ismét egymásra találjanak az egyházban, és akiket bármi másfelé vitt, segítsünk nekik megtalálni az üdvösséghez vezető utat. 

A szolgálat tíz éve történt újjászervezése óta arra a következtetésre jutott, hogy katonáinknál nem a hittanórák tartása és a szentmise bemutatása a legfontosabb feladat, hanem az evangelizáció. Ehhez nélkülözhetetlen a tábori lelkész jelenléte mindig és mindenhol, hogy a rászoruló katonának bármikor segíteni tudjon, vagy egyszerűen csak legyen lehetőség az őszinte, tabumentes beszélgetésre, melynek alapja a kölcsönös bizalom, ami csak akkor alakulhat ki, ha a lelkész a katonák közt él. Ezt szolgálják és segítik szervezett rendezvényeink.

Évek óta hagyományosan megrendezésre kerül a búcsúszentlászlói zarándoklat Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepnapján. A zarándoklaton a katonák családjaikkal vesznek részt, amit nem kis érdeklődés övez, hiszen évről évre egyre több busszal érkeznek. Tervezzük, hogy a zarándoklatot megnyitjuk közép-európai szomszédaink előtt is, mivel kifejezetten jó kapcsolatban vagyunk a horvát, osztrák, szlovák és cseh tábori lelkészi szolgálatokkal.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>