Cikkek listázása

Egy Lourdes-i zarándoklat emlékei

Akik Krisztus keresztjét hordozzák a földön

Szerző: Rózsásné Kubányi Andrea

1858 februárjában még senki sem gondolta, hogy a franciaországi Lourdes néhány évtizeden belül világhírű zarándokhely lesz. Bernadettnek, egy egyszerű pásztorgyereknek abban az évben február 11. és július 16. között 18 lakalommal jelent meg a Szűzanya a Massabielle-i sziklabarlangnál. Azon a helyen most egy Mária-szobor áll, fölötte a Jelenések Barlangja található. E csodás égi jel folytatásaként több ezer csodás gyógyulás történt az évtizedek során a barlangnál fakadt forrásnál

Miért mennek az emberek Lourdes-ba? „Aki csak azért megy oda, hogy csodát lásson, az csalódni fog” – mondta Horváth Bernadett édesapja, aki feleségével és öt gyermekével, köztük a tolókocsiban ülő Bernadettel indult neki a hosszú, kalandokkal teli útnak néhány évvel ezelőtt.

A Pireneusok lábánál levő havas hegycsúcsokkal körülvett kis városnak olyan varázsa van, amely imádságra készteti az embert. Ha leülünk elmélkedni egy kis időre a Szűzanya szobrával szemben, szinte észre sem vesszük az idő múlását. Rengetegen zarándokolnak el erre a helyre, betegek, mozgásképtelenek, lelkileg megtörtek, hívők és hitetlenek. A Szűzanya különös kegyelme folytán létrejött zarándokhely mindennap megnyugvást és lelki kegyelmeket nyújt azoknak, akik fölkeresik ezt a helyet. Sokan csoportosan, de van, aki családostul vagy éppen magányosan érkezik, hogy részesüljön ezekből.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>