Cikkek listázása

Sorsok, emberek

A siker titka: hit, becsület, munka

Szerző: J. Kovács Andrea

Három gyermekes családapa, vállalkozó, önkormányzati képviselő, valamint az egyházközségi képviselőtestület tagja. Amibe Tóth Péter belefog, arannyá válik a keze között. Így lett először a nagyszülők szobájából és spejzéből sikeres pékség, majd évekkel később egy üresen álló, málladozó épület romjaiból a Széchenyi Terv segítségével virágzó szálloda. A Szigetköz szívében, Lipóton található Hotel Orchidea tulajdonosával családról, becsületről és munkáról beszélgettünk. 

– Mi a legfontosabb az életében? – kérdezem Tóth Pétertől.

– Nagyon könnyű erre válaszolni. Legfontosabb a család, amit talán az is bizonyít, hogy nem véletlenül van három egészséges fiúgyermekünk, köszönet érte a Jóistennek. Feleségem, Teodóra neve is azt jelenti, hogy Isten ajándéka, én úgy gondolom, hogy ez duplán igaz.

– Ön hívő katolikus ember, ennek szellemében neveli a gyermekeit is. Vállalkozóként, üzletemberként mit jelent a kereszténysége?

– Nagyon sokat számít. Szüleim munkás emberek voltak, földekkel, állatokkal foglalkoztak, arra tanítottak, hogy a becsület a legfontosabb a világon, s hogyha valakinek tiszta a lelke, akkor nyugodtan tud dolgozni, nyugodtan tud aludni, nyugodtan tud gondolkodni. Mindhárom gyermekem a piarista iskolába jár, illetve a legnagyobbik oda járt. Én is tanulok tőlük, hiszen jó viszonyban vagyok a fiaim tanáraival, az atyákkal, s ha bemegyek az iskolába szülői értekezletekre, a velük való beszélgetésből én is mindig merítek, ami talán a munkámban is érződik.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>