Cikkek listázása

Február 2.: a megszentelt élet ünnepe

A mi Istenünk emésztő tűz, életünk hirdesse őt!

Szerző: Berkecz Franciska SSS

Urunk bemutatásának ünnepén Simeonnal és Annával együtt szemléljük Jézust, aki gyermekként érkezik a templomba, szívünk templomába. Ebben a templomban akar velünk találkozni, arra hív, hogy „őáltala, ővele és őbenne” mi is felajánljuk életünket az Atyának a világ életéért.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét közösségünkben, a Szociális Testvérek Társaságában évtizedek óta izgalommal és reménnyel teli várakozás előzte meg. Ezen a napon szentelte meg a pap szentmise keretében azoknak a fiataloknak a gyertyáját, akik pünkösdkor első fogadalmat tettek a közösségben. Az Úr bemutatásának ünnepe felidézi bennem saját hivatásom történetét.

Életutam egyik legfontosabb mozzanata volt az a rövid imádság, amelyet évekkel ezelőtt a szegedi Rókus-templomban mondtam Jézusnak: „Uram, hiszem, hogy te vagy az Úr, hiszem, hogy képes vagy arra, hogy újjáteremts engem. Kérlek, alakíts át, és ismertesd meg velem a te szeretetedet.” E rövid ima után hittel és reménnyel a szívemben vártam az „újjászületés” jeleit. Magam is megdöbbentem azon, amit akkor a kollégiumba menet tapasztaltam: „új szív” dobogott a bensőmben, Jézusban új ember lettem. Boldogság töltött el és a teljesség valamiféle új érzése: Végtelenül és feltétel nélkül szeret az Isten! Engem szeret az Isten! Én is szeretni tudom őt teljes szívemből és teljes lelkemből. Ettől kezdve meg voltam arról győződve, hogy egyedül Isten tudja betölteni életemet és minden vágyakozásomat.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>