Cikkek listázása

Tizenévesek a karácsonyról

Öröm, hogy eljött közénk a Megváltó…

Szerző: Kozma Adrianna

Fotó: Hortobágyi Lilla

Adventben a csípős hajnalok többről szólnak, mint a koránkelésről. A karácsonyt megelőző négyhetes időszak lehetőséget ad a kellő felkészülésre. A hétköznapi roráték alkalmával többen vannak a templomban, mint egyébként. Hazatérve magukkal viszik azt a hangulatot, ami átalakítja minden zugát a világnak. Az elhatározások, a lemondások, a felajánlások erőt adnak. Nem nehéz felkelni és várakozni…
Bérmálkozó korosztályt – 14–15 éves fiúkat és lányokat – kérdeztünk a karácsonyról és arról, mit tennének ilyenkor másképpen, mint szüleik. Az igazság tükrében néha a felnőtt világ torzulásai is élesebbek, de ezt, ha elég őszinték vagyunk, akár javunkra is fordíthatjuk most, ebben az adventi időszakban.
Anasztázia: – Karácsonykor a családunk együtt ünnepel. Szüleimmel együtt díszítjük a fát, a lakást, hogy a közvetlen környezetünk is meghitt legyen. Minden évben elmegyünk az éjféli szentmisére, majd ezt követően a fa alá helyezzük az ajándékokat. Nem számít, mi kerül a fa alá, mert tudjuk, hogy szívből adjuk egymásnak.

Kicsit zavar, hogy szüleim folyton azon idegeskednek, mivel ajándékozzanak meg bennünket, mert szerintem nem ez a lényeg! Ha béke és szeretet van, semmi sem hiányzik.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>