Cikkek listázása

Ismét Pécsi Advent

Hogy az emberi szívek megnyíljanak...

Szerző: Fazekas Orsolya

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a városunk életébe fényt, hangulatot, méltó várakozást idéző Pécsi Advent rendezvénysorozat.

Sokszor halljuk, tapasztaljuk, hogy már az ünnep sem olyan, mint régen. Nem olyan meghitt, kedves, szeretettel teli. Ennek oka lehet talán az is, hogy nincs időnk várakozni. Nincs időnk arra, hogy megálljunk, végiggondoljuk, mit is jelent nekem ez a nap, milyen szerepet kell, hogy betöltsön életemben. Így van ez a karácsonnyal is, hiszen már októberben feldíszített fákat, csillogó kirakatokat, élénken díszített üzleteket látunk. Eltűnt a 4 hetes készület ideje.

A Pécsi Advent rendezvénysorozat azt a célt szolgálja, hogy megállítson bennünket, embertársainkra irányítsa figyelmünket. A bazilika megtelik a kultúra jeles képviselőivel, akik európai és hazai kultúránk szebbnél szebb darabjait kínálják. A templom udvarán kézművesek kínálják portékáikat, hívogat a forralt bor és a kürtős kalács illata.

E rendezvénysorozattal nemcsak a bazilikát és annak terét akarjuk megnyitni, hanem az emberi szíveket is, mert kell, hogy mindezek békességet és szeretetet sugározzanak minden jóakaratú és jó szándékú ember felé, hogy a jó jobbá, a rossz pedig jóvá válhasson.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>