Cikkek listázása

Testvérek

Adventi készületben Zizi, Poci és Kuncogi

Szerző: Rendesi Ágnes

Miért hozta Medve Márton erdész az adventi koszorúhoz való fenyőágakat helikopterrel? Kismackói miért kaptak Bagoly Béla tisztelendő úrtól finom mézet? Hogyan készülnek Tornyosmosolyi lakói a kará­csonyra? A három kis kengurutestvér: Zizi, Poci és Kuncogi min vesztek össze, és hogyan békítette meg őket Édesapa? Milyen ajándékot készítenek szüleiknek és nagyszüleiknek? Hogyan ünnepel a hetedik emeleti, lakótelepi lakásában a Teo család? Megannyi kérdés, amelyre választ kaphatnak kicsik és nagyok a decemberi Testvérek újságból.

Az Új Ember Kiadó havilapja immár ötödik alkalommal jelenik meg. A négy-nyolcéves korosztályt megszólítva a ki­csinyek szívét is szeretné megérinteni a szeretettel, humorral átszőtt meséken keresztül. Erről tanúskodik néhány ­visszajelzés, néhány levél, amelyekből most kettőt idézünk.

Egy nagymama írja: „Tolna me­gyében lakunk. Örömmel fedeztem fel a templomban, hogy kis unokámnak is vehetek, vihetek újságot, amelyet már mindig nagyon vár. Jár óvodáshittanra, de látom, ez a lap nem is akar hittanfüzet lenni, ami nagyon jó. Örülök annak, hogy kiegészíti a családi nevelést is, hiszen a sorok mögül árad az a szemlélet, hogy a mindennapok világát ho­gyan hatja át a hitből való élet. Természetes keresztény magatartásmintákkal, nem direktben, vagyis nem túlmagyarázva mutatja meg az egymásra figyelő, segítő, emberséges helyzeteket. Amelynek természetesen része időnként a templom is. Az egyik közeli faluban lakik a barátnőm, aki szintén sokszoros nagymama. Ott a plébános nem rendeli meg a Testvéreket, ezért sajnos náluk nem lehet kapni. Eleinte én vittem neki, de most már előfizet rá, és így hozzájut ő is.”

Egy óvodavezető véleménye:

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>