Cikkek listázása

Nemzeti Eucharisztikus Kongressszus

Ünnepelni, imádni és szemlélni őt

Szerző: Haáz Andrea

2005. szeptember 17‑én, a budapesti Szent István-bazilikában kerül megrendezésre a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus, amely a Magyar Katolikus Egyház ünnepe az Eucharisztia Éve alkalmából. A szeptemberi országos találkozó egyben hálaadás is lesz azokért a kegyelmekért, amelyekben a magyar egyház közössége részesült az év során.
„Ha az emberek tudatában lennének az eucharisztia értékének, a hozzá vezető utat rendőrökkel kellene biztosítani” – mondta Kis Szent Teréz. De a hívők tömegeit inkább emberi példaképek, tartalmasnak ígérkező rendezvények, vagy egy-egy zarándokhely szent vonzása mozgatja meg annyira, hogy felkerekedjenek, mint ahogy tette ezt az a többszázezres tömeg is, amely idén áprilisban II. János Pál pápa ravatalához és temetésére igyekezett.

A szentéletű pápa utolsó világméretű lelkipásztori akciójaként azonban éppen az eucharisztiának az imádására, középpontba állítására igyekezett a hívők figyelmét irányítani a tavaly októberben meghirdetett Eucharisztia Évével. II. János Pál többek között arra hívta fel a figyelmet Mane nobiscum Domine kezdetű apostoli levelében, hogy az eucharisztia a kommunió, a szeretetközösség forrása, amit a hívő ember alapvetően az egyház tagjaként tud megélni.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>