Cikkek listázása

Kevés pénzért jó autót: minikategória

Opel Corsa

Szerző: Somogyi Kristóf

Ha kategóriánként keressük a legjobb autót, a minikategória győztese kétségkívül az Opel Corsa. Kicsi, aranyos, teljesen uni­szex, mindenkinek elérhető, megbízható és olcsón fenntartható.

Az „új” Corsa elhagyta elődje jellegzetes vonásait, a gömb alakú lámpatesteket, s helyette élesebb kontúrokat kapott a fényszóró burka. A külső egyáltalán nem felvágós, de nem is swiftesen megalázkodó.

Sok fiatal szereti optikai tuninggal ellátni a kis Opelt, ezzel is vagányabbá téve. Öt- és háromajtós változatban kapható.

A belsőt nem öt főre tervezték, de a kocsinak nem is nagycsaládok szállítása a célja. Egy fiatal házaspárnak vagy éppen az idősebbeknek azonban kiválóan megfelel. Beszálláskor ugyan nem a bőr szaga fogja megcsapni az orrunk, de azért elég nívós az utastér kiépítése. A csomagtér 260 literes, ez persze nem nagy, de már említettem, hogy ez lényegében kétszemélyes autó.

A motorok nem az erősségükről híresek, sokkal inkább alacsony fogyasztásukról: 5-6 liter/100km. A paletta: 1,0–60 LE; 1,2–80 LE; 1,4–90 LE; 1,8–125 LE; 1,3 CDTI–70 LE; 1,7 CDTI–100 LE.

Az én vélemény tehát: ha kisautót szeretnénk, az Opel Corsa a legjobb választás, hiszen mint tudjuk, a németek két dologhoz értenek nagyon: a sörhöz és az autókhoz.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>