Cikkek listázása

20 éves a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

Vannak még, akiknek érték a házasság és a család

Szerző: Székely Kamilla

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület hagyományosan február második szombatján ünnepli a Házasság Világnapját. Idén a határon túlról is érkeztek családok. Az ünnepi szentmise után mintegy kétszázötvenen hallgattuk Bíró László püspök előadását, aki a családok mexikói világtalálkozójának témái alapján vázolta a családok helyzetét, jövőjét. Ezután virággal, emléklappal köszöntöttük a jubiláló házaspárokat, délután pedig a házaspárok tanúságtételeit hallgattuk, és megosztottuk egymással a nap élményeit.
Ebben az évben még különlegesebb volt az ünnep, mert a 20. születésnapunkat is megünnepeltük, köszöntve alapító és új tagjainkat, egész egyesületünket. A vidám műsor végén a 230 szeletes tortából mindenkinek jutott. Megtisztelt bennünket jelenlétével Surján László is, aki 20 éve, megalakulásunkkor képviselte a Nagycsaládosok Országos Egyesületét.

Íme két részlet egy-egy messziről érkezett vendég tollából:

„Köszönjük, hogy meghívtatok minket, s ezen a rendezvényen mi is részt vehettünk, és három napra itthon lehettünk Pécsett az egész Kárpát-medencéből. Családjaink is átérezhették, hogy mi magyarok egyek vagyunk és oszthatatlanok. Ez az együtt ünneplés remek csapattá formált bennünket. Reméljük, a legfiatalabb nemzedék is megemlegeti e szép évfordulót, és 30 év múlva az ő munkájuk érdeme lesz az 50. évforduló megünneplése.” (Pásztor Csaba, Szlovákia)

„A kedves fogadtatás után egyből belecsöppentünk a programok közepébe, volt zene, játék, vidámság, sőt megettük az asztal nagyságú, finom, nagycsaládos tortát is. Most is meghatódva gondolunk a sok jubiláló házaspár köszöntésére. A jövőben a mi egyesületünk, a zentai TINCSE is szeretné megünnepelni és köszönteni a jubiláló házaspárokat. A tanúságtételek és kerekasztalbeszélgetés során kiderült, hogy igenis vannak még, akiknek érték a házasság és a család.” (Horváth László, Szerbia)

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>