Cikkek listázása

Az élet védelme minden egyház közös ügye

Aki Jézus mellé áll, az élet mellé áll

Szerző: Szalontai Anikó

Fotó: Szalontai Anikó

Együtt az úton – ez a címe a Pázmány Páter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán belül működő Ut Unum Sint Ökumenikus Intézet immár harmadik éve folyó előadássorozatának. A Kránitz Mihály professzor szervezte programsorozaton az előadásokat különböző egyházak képviseletében vendégelőadók tartják, ugyanakkor lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre, barátságok kialakítására. Február 12-én egy minden keresztény felekezet számára fontos témáról esett szó: Komáromi János festőművész, hitoktató és felesége, Komáromi Jánosné, Mária, hitoktató, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola egyik alapítója beszélt az életvédelem spirituális és gyakorlati szempontjairól.

János és Mária nemcsak népes családjuk által, de a december 28-án, aprószentek ünnepén minden évben megrendezett, az abortusz áldozataiért tartott engesztelő ima szervezőiként is az élet mellett állnak. A Szent Ambrus Közösség támogatásával és a pálos rend, illetve a belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia közreműködésével már a rendszerváltás évében elindították e decemberi rendezvényt, amely az életvédelem fontosságára mutat rá.

– 1988-89-ben csaknem ötmillió áldozata volt már az abortusznak Magyarországon. Ma ez a szám kilenc millió, ami önmagában is nagy tragédia, de egy alig tízmilliós ország életében különösen is az – mondta Komáromi János.

Az életvédelem egy olyan ügy, amelyben minden keresztény egyház teljesen egyetért, ugyanakkor amiben egyre nagyobb szükség van az összefogásra, a közös fellépésre.

– A most decemberi engesztelő imanap igazi ökumenikus esemény volt. Minden egyház képviselője hozzátette a maga felekezetének sajátos szempontjait az alapgondolathoz, és ettől vált az igazán teljessé – tette hozzá Mária.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>