Cikkek listázása

Nézőtér

Szerző: Nevelős Zoltán, Vajda Judit

Nász-ajánlat (The Proposal)

Sandra Bullockot, a romantikus komédiák királynőjét rég láthattuk megszokott közegében. Visszatérése kedvenc műfajához egy nagyszerű alapötletre épülő vígjáték, melyben az alkotók mintha a Zöld kártyát kereszteznék az Apádra ütökkel. A Bullock alakította kemény főnöknőnek egy nap komoly dilemmával kell szembesülnie: gond van a vízumával, a bevándorlási hivatal vissza akarja küldeni Kanadába. A helyzetre egyedül az asszisztensével kötendő névházasság jelenthet megoldást. Andrew (a színészileg nagyszerűen helytálló Ryan Reynolds) belemegy a dologba, s első lépésként elviszi kényszeraráját az Alaszkában található szülői házba, ahol a két fél között nem megy minden a legsimábban.

A nô másik arca (Conversations with Other Women)

Szintén a férfi-nő kapcsolatot veszi górcső alá a négy évvel ezelőtt készült, de még mindig remek A nő másik arca – két olyan nagyszerű színésszel a főszerepben, mint Helena Bonham Carter és Aaron Eckhart. Hans Canosa „beszélgetős mozija” az idei év talán legérdekesebb filmje – tartalmilag és formailag egyaránt. Férfit és Nőt látunk egymásba gabalyodni egy esküvői mulatságon – először verbálisan, remekül megírt szócsaták során, majd a hotelszoba magányában is. Kiderül azonban, hogy a látszat ellenére a két ember egyáltalán nem idegen egymás számára… Mindezt pedig egy igen érdekes és kifejező formai megoldással tálalják az alkotók: a film játékideje alatt végig osztott képmezőt látunk, így a parázs párbeszédek résztvevőit nem szoros vágások során, hanem egy időben nézhetjük, ami igen tömény élményhez juttat.

2008 legjobb filmjei amerikai katolikus szemmel

Az Amerikai Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája 1965 óta minden évben összeállítja az általuk legértékesebbnek tartott filmek listáját. A hivatalos magyar címek mellett feltüntetjük, melyik milyen módon jelent meg Magyarországon.
Benjamin Button különös élete (mozi, DVD)
Az aggastyánként megszülető és újszülöttként meghaló főhős különös történetén keresztül az emberi élet lényeges kérdései kerülnek új megvilágításba.

The Express

Polgárjogi témájú sportdráma hitről és kitartásról.

Gettó milliomos (mozi, DVD)

Oscar-díjas, zenés-romantikus dráma egy mumbai utcagyerekről, aki nem mindennapi diadalt arat egy tévés vetélkedőn.

Hajrá boldogság! (mozi)

Megindító vígjáték egy tanítónőről, aki megingathatatlanul csak a jót látja mindenben és mindenkiben.

Isteni szikra (mozi)

Az ablaktörlő feltalálójának története, aki szembeszáll az őt kisemmiző nagyvállalattal, az emberi méltóság értékét hangsúlyozza.

Itt járt Henry Poole (DVD)

Modern mese egy magányos férfiről, akinek az élete fenekestől felfordul, amikor egy csodás jelenésnek tulajdonított falfolt miatt zarándokok kezdenek járni a házához.

A látogató (mozi)

Egy középkorú tanár illegális bevándorlókat talál rég nem használt lakásában: humorral átitatott dráma az emberek közti együttérzésről.

A méhek titkos élete (DVD)

Egy sanyarú sorsú kislány és egy titokzatos, néger asszony találkozásának szívhez szóló története többek közt a megbocsátásról szól.

Rémbo fia (DVD)

Két igencsak különböző karakterű kis kamasz fiú házi videót készít Rambo dzsungelharcos kalandjai nyomán – merész poénokkal teli, őszinte hangú film a barátságról.

WALL-E (mozi, DVD)

Digitális animációs mesefilm egy érző szívű hulladékgyűjtő robotról, aki váratlan fordulatok során megmenti az emberiséget a teljes testi-lelki széteséstől.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>