Cikkek listázása

Hogyan keltsük életre Isten igéjét a mindennapokban?

Boldog, aki olvassa, megtartja és tanítja!

Szerző: Pósa László

Fotó: Lambert Attila

„Boldog, aki olvassa és aki hallgatja ezeket a prófétai szavakat, és meg is tartja, ami bennük meg van írva, mert az idő közel van” (Jel 1,3). A Biblia igéinek olvasása és hallgatása boldoggá tesz, mert Isten szól általuk hozzánk. Isten a szavában feltárja és nekünk ajándékozza magát. Ezért a Biblia igéinek olvasása, hallgatása és megtartása megisteníti az embert. Mindegyik ige Istent nyilatkoztatja ki, mindegyik ige a maga sajátosságában, jelentésében és gazdagságában adja Istent, Istennek egy sajátos tulajdonságába, működésébe és bölcsességébe öltöztet. Ezért a Biblia minden egyes igéje, amit olvasunk, hallgatunk és megtartunk, boldoggá tesz minket, mert részesít Isten létében, lényé­ben és szentségében.

Amikor olvasom, hallgatom és megtartani akarom Isten igéjét, mindig azt kérdezem: „Mit mondasz nekem, Uram, Istenem, ezzel az igével, mit adsz nekem, milyen újdonságot társz fel előttem, milyen csúcsra vezetsz el?” Tudom ugyanis, hogy ha ily módon elmélkedem az olvasott vagy a hallott igéről, és utána a nap folyamán igyekszem megtartani az ige útmutatását, akkor ez az ige testet ölt bennem, megvalósítja tartalmát és jelentését. Ezt történt a következő olvasott és átelmélkedett igével is: „A testvéri szeretetben legyetek egymás iránt gyöngédek!” (Róm 12,10).

Reggel kíváncsian vártam, hogyan fog boldoggá tenni ez az ige. Legjobban a „gyöngédség” fogalma foglalkoztatott. Vajon mi is Isten gyöngédsége, amit mint erényt, a szeretetben fel kell öltenünk?

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>