Cikkek listázása

„Amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek” (ApCsel 1,8)

Magyar Sydney

Szerző: Szarvas István

„Ma is nagy öröm tölt el, ha felidézem a 2005 augusztusában, Kölnben együtt átélt pillanatokat. A találkozó a hit és a lelkesedés felejthetetlen kifejeződése volt, amely lelkembe és szívembe is bevésődött” – írja XVI. Benedek pápa abban a meghívóban, amellyel Ausztráliába, Sydney-be várja a világ fiataljait a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozóra.
Ezt az élményt mi is átéltük, és szívesen emlékszünk rá, amikor az egyházmegyéből két autóbusszal megérkeztük a három évvel ezelőtt Németországban megtartott világtalálkozóra. Az idén az óriási távolság miatt ez nem adatik meg. Ugyanakkor nem szeretnénk elszalasztani ezt a találkozási lehetőséget. Ezért született meg a „Magyar Sydney” ötlete, mely július 17. és 20. között Egerben teremt lehetőséget arra, hogy a magyar fiatalok találkozzanak, lelkileg töltekezzenek, és ha személyesen nem is, de a technika segítségével találkozzanak a Szentatyával, és betekintést nyerjenek a sydney-i eseményekbe.

A találkozó során lesznek katekézisek, csoportbeszélgetések, rendszeres híradás a világtalálkozó eseményeiről, szentmise, szentségimádás. Hangsúlyt kap a Biblia Évének méltó megünneplése, de lesznek még koncertek, előadások, kézműves-foglalkozások, sportversenyek is.

A jelentkezés módja és bővebb információ a www.eger2008.hu honlapon található, melyet folyamatosan frissítünk. Felhívjuk az ifjúsági csoportok, de az egyéni érdeklődők figyelmét is, hogy havonta megjelenő felkészülési anyagot adunk ki, amelyet a fent említett honlapról lehet letölteni, a „Lelki előkészület” menüre kattintva. Vár Benneteket az Egri Főegyházmegye szervező csapata Ternyák Csaba érsek úr vezetésével és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága és lelkes segítői.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>