Cikkek listázása

Országos Ifjúsági programok 2008-ban

Zarándoklatok, találkozók, szociális akciók

Szerző: Körössy László

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának Tanácsadó Testülete és az egyházmegyei ifjúsági referensek egyeztették a 2008-as esztendő várható országos ifjúsági programjait.

Az idei év végén számos magyar fiatal utazik Genfbe, a Katolikus Ifjúsági Mozgalom (KIM) és az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) szervezésében a Roger testvér által alapított Taizéi Közösség rendezvényére, a Bizalom Zarándokútjának újabb állomására. A találkozókra rendszeresen év végén kerül sor Európa valamelyik nagyvárosában. A találkozókon több tízezer fiatal vesz részt Európa számos országából, de más kontinensekről is, hogy közösen imádkozzanak és megoszthassák egymással gondolataikat. A főbb gondolatokat idén Alois testvérnek, a taizéi közösség jelenlegi vezetőjének a találkozóra megjelenő levele vázolja fel. A soron következő genfi rendezvény 2007. december 28-án kezdődik és 2008. január 1-jén zárul. A Bizalom Zarándokútjának harmincadik találkozóját a genfi Léman-tó partján tartják meg.

A hazai országos ifjúsági rendezvények sora tavasszal, május 1. és 3. között a XXIX. Márianosztrai Gyalogos Ifjúsági Zarándoklattal kezdődik.

Május 24-én lesz a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő – 1973 óta létező –, évente kétszer megrendezett országos lelkinapja.

Ifjúsági világtalálkozóra készülve

2008-ban az ausztráliai Sydneyben tartják meg az ifjúsági világtalálkozót, amelyen XVI. Benedek pápa is jelen lesz. A világtalálkozó mottója: „Amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek” (ApCsel 1,8). A rendezvénnyel párhuzamosan július 15. és 20. között tartják meg a Magyar Katolikus Ifjúsági Találkozót (a programokról hamarosan további információ található majd a www.sydney2008.hu web­oldalon). Ez szorosan kapcsolódik majd a világtalálkozóhoz, azonban kiegészül olyan sajátosságokkal is, amelyek kifejezetten az itt élő fiatalokat érintik.

 

A teljes cikk >>>

Rovat további cikkei:

Kapcsolódó cikkeink:

Jó az Úrban bizakodni...

Szentlélek: a belső Tanítómester

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>