Cikkek listázása

A Szent Korona másolata Szentkirályon

Euforikus örömmel fogadták

Szerző: Sipiczki Sándor

Rövid kecskeméti bemutatása után a közelmúltban Szentkirályra érkezett a Szent Korona élethű, porcelán másolata. A remek alkotást a Szentkirályi Ásványvíz Kft. rendelte meg a Herendi Porcelánmanufak­túrától, hogy a nevezetes magyar épületeket bemutató palackcímkék forgalmazása mellett a nemzeti ereklye másolatának megvásárlásával és kiállításával is szolgálja hagyományaink őrzését.
– Településünk különleges és egészséges ásványvize, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra értékteremtő, hagyományőrző munkássága a minőségi termékek méltó találkozása. Hazánk természeti és kézműves értékeire mindannyian büszkék lehetünk, vigyázzunk rájuk együtt! – mondta a szentkirályi katolikus templomban megtartott fogadóünnepségen Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója.

A porcelán Szent Koronát – amelyet Puskás Mihály plébános áldott meg – a templomból állandó helyére, a világdíjas szentkirályi ásványvíz lelőhelye fölé emelt kápolnába vitték. Itt kérdeztük meg a község általános iskolájának igazgatóját arról, hogy mit jelent a helyi oktatás számára a szakrális emlék másolatának közelsége.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>