Cikkek listázása

Az országos imaév egyházmegyei programjai a Székesfehérvári Egyházmegyében

Higgyünk úgy, hogy szeretni tudjunk!

A Székesfehérvári Egyházmegye is örömmel kapcsolódik be a nemzet lelki megújulásáért meghirdetett országos imaévbe. Vízkereszt ünnepén Spányi Antal megyés püspök körlevélben ismertette az egyházmegye saját programjait, amelyekre – a Prohászka-év programjai mellett – szeretettel meghívta az egyházmegye papságát és a világban élő hívő közösséget, hogy valamennyiük hite, szeretete tökéletesedjen.
""„Szeretettel meghívom az egyházmegye papságát és a világban élő hívő közösségét a nemzet lelki megújulásáért meghirdetett imaév alkalmából a következő eseményekre:

Egyházmegyénk hívő közösségét, hogy május 25-én, a régi áldozócsütörtökön, délután 5 és 7 óra között egyházmegyénk minden templomában legyen lelki megújulásunkért és bűneink bocsánatáért engesztelő és könyörgő imádság, és ebben az imádságban legyünk egyek Urunk színe előtt.

Pünkösdhétfő napján (június 5.) Balinkán (Tölgyes tábor) az Egyházmegyei Nap keretében szentségimádással, közös szentmisével imádkozzunk családjainkért.

Szeptember 10-én Bodajkon, egyházmegyénk zarándoklatán Szent István király lelkületével közösen imádkozzunk a Segítő Szűzanya kegyhelyén magyar nemzetünkért.

Egyházmegyénk papságát az ez évi rekollekciókra és esperesi koronákra, melyek témái a lelki megújulás köré csoportosulnak, és a papi zarándoklatra augusztus 25-én Bodajkra, közös szentmisére, imádságra, együtt gondolkodásra és a testvéri együttlét örömére.

Székesfehérvár plébániáit, családjait, egyházi közösségeit az elsőcsütörtöki városi szentmisékre és szentségimádásokra és közös úrnapi körmenet tartására a székesegyháztól indulva a belvárosban június 18-án.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>