Cikkek listázása

Pünkösdi virrasztás Máriabesnyőn

„Maradj velünk!”

Szerző: Gável András

2005. május 14-én és folytatólagosan 15-én pünkösdi virrasztásra hívnak meg mindnyájunkat az országból Máriabesnyő gyönyörű kegyhelyére. Az idei év eucharisztikus gondolatához kapcsolódva, mottóként az emmauszi tanítványok felkiáltását választották a szervezők: „Maradj velünk!” A virrasztás idősebbeket és fiatalokat gyűjt egybe, tanúságot téve arról, hogy az egyház él, és minden tagja egyaránt fontos benne. Hívjuk a Szentlelket, hogy szenteljen meg bennünket és országunkat. Ebben a közösségben szeretnénk ünnepelni Máriával, Jézus anyjával, aki „egy szívvel-lélekkel” kitartott az imádságban az apostolokkal.
E pünkösdi együttlétnek és közös Szentlélek-várásnak nyoma kell, hogy legyen a szívünkben. Ha valaki erre a virrasztásra eljön, nem mehet haza úgy, hogy ne történjen a lelkében valamiféle pozitív változás, vagy valamilyen konkrét elhatározás az életére nézve! Azzal a mondattal kell, hogy otthonába térjen: „Hát nem lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton?”

Jézus Krisztus ma is válaszol az embernek megoldhatatlannak látszó kérdéseire, nekünk elég mindössze megkérdeznünk őt. Sokszor van úgy, hogy nem ismerjük fel az arcát, hogy nem halljuk meg vigasztaló szavait, és úgy érezzük, ő az egyetlen, aki nem tudja, mi van bennünk („Te vagy az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudod, mi történt ott ezekben a napokban?”), de hinnünk kell, hogy megnyitja értelmünket, hogy leveszi a hályogot szemünkről.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>