Cikkek listázása

Az égi anyuka

Szerző: Katona Marianna

  Gyönyörű szép májusi reggel volt. Szél úrfi a türkizkék égen apró bárányfelhőket legeltetett, a napocska pedig éltető sugaraival megsimogatta a zöldellő réteket, mezőket.

    – Ébresztő! – fordult a piroscserepes házikó előtti kiskert felé, ám ekkor vette észre, hogy megelőzték. A kertben egy szőke copfos kislány locsolókannával a kezében, dudorászva tüsténkedett.

    – Én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem… Jaj, neked még nem adtam? Ki ne felejtselek! Igyatok virágocskáim, s nőjetek nagyra, szépre! Nektek kell a legszebbeknek lennetek a világon!

    A virágok hálásan hajladoztak az életadó vízsugár előtt. Észre sem vették, hogy a virágoskert túloldalán lévő kőút mellől valaki figyeli őket. Egyszerű teremtmény volt, lándzsás levelei büszkén zöldelltek, félig kinyílt bimbóján a nap sárgasága tükröződött.

    – Milyen jó nekik, hogy van, aki gondoskodik róluk! – hajtotta le szomorúan fejét. – Engem bezzeg senki nem vesz észre! Feleslegesnek tartanak, mintha valami kártevő gyom lennék! Pedig nem ártok én senkinek! Még a méhecskéket és a lebegő legyeket is idecsalogatom, hogy elpusztítsák a káros levéltetveket, amelyek tönkretesznek minden növényt. Mégsem szeret senki, nem kellek senkinek! Bárcsak legalább repülni tudnék! – sóhajtotta, és az égen cikázó madarakra emelte tekintetét.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>